Fins sempre Alberto Arilla

07/09/2021

Alberto Arilla ens va deixar el 5 de setembre a València als 83 anys

Nascut el 16 de desembre de 1937 a Barcelona, Alberto Arilla va ser un dels millors tennistes espanyols de la seva època i un puntal dels equips del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 en totes les seves categories. Va destacar especialment en categoria de dobles, sent campió d’Espanya en cinc ocasions. Campió social del club el 1958 en individuals i, en dobles, formant parella amb el seu germà José Luis ‘Lis’, Alberto Arilla va ser component d’equips espanyols de Copa Galea, i a la seva carrera internacional, va participar als tornejos de Grand Slam de Roland Garros i Wimbledon.

Va debutar el 1958 a l’equip espanyol de Copa Davis, en eliminatòria jugada al nostre club contra Suècia. En el seu debut va formar parella amb Andrés Gimeno i van superar al tàndem format per Jan Erik Lundqvist i Ulf Schmidt per 9-7, 8-6 i 9-7, encara que els suecs van acabar guanyant l’eliminatòria.

També va jugar contra Finlàndia el 1959, de nou guanyant el punt de dobles amb Andrés Gimeno a Hèlsinki. El passi al professionalisme d’Andrés Gimeno el 1960, així com una lesió del seu germà, li van donar la responsabilitat de jugar els tres punts de l’eliminatòria contra Suècia el 1981, formant parella en dobles amb Manolo Santana. El 1963, a Colonia contra Alemanya, Alberto va jugar la competició de la Copa Davis de plata formant parella amb el seu germà José Luis.

A finals del 1963, va abandonar la gran competició per establir-se a València, on va contraure matrimoni amb Victoria Pérez-Payà i va començar a desenvolupar la seva feina com a químic. El 1965, es va incorporar com a responsable de Zumos Vida, fins que el 1974 va ser director d’exportació i director de llicències internacionals de l’empresa Lois.