Carlos Alcaraz alça el Trofeu del 70è aniversari

25/04/2023

Carlos Alcaraz és, de nou, el campió del Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Conde de Godó. El 70 aniversari del torneig posava la cirereta al pastís veient la sensació de Múrcia aixecant, per segon any consecutiu, el trofeu. Això no passava des de fa 5 anys i, com no, de la mà d’un altre ‘monstre’, Rafa Nadal. Repetir títol no ho havia aconseguit cap altre tennista espanyol… que no fos Rafa Nadal. I Alcaraz va aconseguir revalidar corona, per primera vegada a la seva carrera, en el que va ser el seu club quan era un nen.

La seva victima, un Stefanos Tsitsipas que segueix enamorat de la ciutat i del torneig però és un amor, fins ara, no correspost. Encara que el grec vol seguir-ho intentant després de 3 intents fallits.

Va sortir valent Tsitsipas intentant sorprendre Alcaraz amb les seves pujades a la xarxa. Però Carlos no s’està per històries. I, si necessitava pujar una marxa més en el seu joc, hi havia prou reserves al seu repertori. Intractable. Sense pietat. Només va necessitar 78 minuts per imposar-se per 6-3 i 6-4 i arrodonir un torneig en el qual no ha perdut un set. “He tornat a ser jo”, deia amb orgull el tennista de El Palmar, davant els 8.000 assistents a l’espectacle.

Aquesta temporada, Alcaraz ha jugat 25 partits i n’ha guanyat 23 (13 de 14 en terra). I no es conforma. El 5 de maig farà 20 anys i per ara ningú sap vaticinar quin pot ser el seu sostre.