Un torneig referent en sostenibilitat

18/04/2023

Agbar i el Barcelona Open Banc Sabadell – 70è Trofeu Conde de Godó promouen solucions per reforçar el torneig com a referent en gestió sostenible en l’àmbit de l’esport.

Aigües de Barcelona i el torneig barceloní col·laboren per implementar solucions que contribueixin a assolir la neutralitat de les emissions i a continuar millorant la sostenibilitat del torneig.

L’objectiu és reduir la petjada de carboni i hídrica i establir un pla d’acció que inclogui eixos com la sensibilització ciutadana, la mobilitat sostenible, l’eficiència energètica o la gestió circular dels residus, entre d’altres.

Fruit d’aquesta aliança, s’han previst accions de sensibilització durant el torneig, que enguany se celebra entre el 15 i el 23 d’abril, com ara una taula rodona sobre acció climàtica que s’ha celebrat aquest dimarts 18 d’abril, amb la presència de diferents ponents que han explicat iniciatives que ja funcionen com, per exemple, la valorització energètica de les pilotes de tennis usades per mitjà de l’empresa GreenBall, la pressurització de pilotes per reutilitzar-les a través de Pascal Box o la utilització dels cordatges usats de les raquetes per fabricar roba esportiva mitjançant Infinite Athletic.

A més, durant la conferència s’ha explicat el projecte de reutilització d’aigües grises i aigües pluvials, i la construcció de dipòsits subterranis que durà a terme el Reial Club de Tennis Barcelona-1899 aquest mes de juliol, conjuntament amb les enginyeries ACO i CENPAS, i que permetrà al club i al torneig ser 100% sostenibles en el reg de les pistes i els jardins.