Presentat el projecte de sostenibilitat de reutilització de les aigües

09/03/2023

Una cinquantena de socis van assistir el dilluns 6 de març al Saló del Club a la reunió informativa per explicar el projecte de reutilització de les aigües residuals generades a les dutxes de l’RCTB-1899 i el reaprofitament de l'aigua pluvial per al reg de les pistes i jardins

A l'acte, que va comptar amb l'assistència del president de l’RCTB-1899, Jordi Cambra, així com dels integrants de la Comissió de Sostenibilitat del Club com Josep M. Baldasano i Ignasi Cubiñà, hi van participar com a ponents Xavier Bernat, director d’Acció Climàtica d’AGBAR; Albert Gustems, enginyer d’ACO Iberia; Albert Centelles, enginyer de CENPAS i Josep Juanpere, vocal de la Junta Directiva i responsable d’obres i instal·lacions de l’RCTB-1899. Va ser-ne el moderador Ignasi Cubiñà.

“Es tracta de l’obra més important d’aquest any i és fonamental per a poder assegurar la viabilitat de les nostres pistes de terra”, va destacar Jordi Cambra qui també va incidir en el fet que aquest és un projecte en el qual el Club hi va començar a treballar fa quasi dos anys i que després de rigorosos estudis tècnics i proves pilot, finalment ha vist la llum, justament en un moment en que l’escassetat d’aigua és un fet de màxima actualitat. El president també va informar als assistents que el projecte opta a una subvenció dels fons Next Generation que cobririen fins a un 30 per cent del pressupost total.

Per la seva banda, Xavier Bernat, va insistir molt en què el “risc més important davant la situació actual de canvi climàtic és no actuar. Aquest és un projecte de present però també de futur, que farà que l’RCTB-1899 sigui, una vegada més, un referent en el món de l’esport”.

Albert Centelles va explicar tots els detalls tècnics del sistema d'aprofitament d'aigües que s'implementarà al Club i que consistirà en la instal·lació de 3 dipòsits subterranis sota la terrassa de la pista 1 que permetran emmagatzemar fins a 78m3 d'aigua – tant pluvial com regenerada – garantint així que l’RCTB-1899 serà 100% sostenible en el reg de pistes i zones verdes. També va avançar que la primera fase del projecte s'iniciarà al maig i que està previst que el gruix dels treballs es dugui a terme entre l'agost i el setembre del 2023.

Finalment, hi va haver un espai de precs i preguntes on els socis assistents van poder participar i aclarir possibles dubtes. Abans de finalitzar, José M. Baldasano va voler posar de manifest que aquest projecte de sostenibilitat és fonamental no només pel futur sinó pel present de la nostra entitat.