L’RCTB-1899 serà la seu de la final nacional del Red Bull Next Gen Open

05/09/2019

La competició es disputarà del 4 al 6 d’octubre i comptarà amb la participació dels millors jugadors espanyols Sub-21

Les grans promeses del tennis espanyol d’entre 16 i 21 anys vindran al Reial Club de Tennis Barcelona-1899 del 4 al 6 d’octubre per disputar la final nacional del Red Bull Next Gen Open, un nou torneig per descobrir les futures estrelles de la raqueta. L’RCTB-1899 manté el seu propòsit ferm de ser el club referent del tennis a Espanya i acollirà aquest campionat prestigiós que potenciarà l’afició per aquest esport, especialment entre els socis més joves del club. A més a més, s'organitzarà un clínic pels socis amb algun dels jugadors professionals.

En aquesta final participaran vuit tennistes, quatre d’ells classificats en dues fases prèvies que arrenquen aquesta setmana i que es disputaran a Barcelona (CE Valldoreix) i Madrid (CT Chamartín). Els altres quatre jugadors accediran al quadre mitjançant invitació.

Els partits de la final de l’RCTB-1899 començaran el divendres 4 d’octubre amb la disputa dels quatre enfrontaments de quarts de final. El dissabte 5 d’octubre serà el torn de les semifinals i el diumenge 6 es disputarà la gran final. Tot això a les pistes 1 i 2.

El campió del torneig disputat a l’RCTB-1899 tindrà l’oportunitat de disputar la final mundial del Red Bull Next Gen Open que se celebrarà a Milà entre el 5 i el 9 de novembre, al mateix escenari i en les mateixes dates que les Next Gen ATP Finals.

A més a més, al Red Bull Next Gen Open s’utilitzaran les mateixes regles innovadores que l’ATP està posant en pràctica a les Next Gen ATP Finals. En tots els partits es jugarà al millor de tres sets curts a quatre jocs. A la final nacional, l’entrenador podrà parlar amb el seu deixeble al final de cada set utilitzant uns auriculars i hi haurà un rellotge a la pista marcant els 25 segons de màxim entre punt i punt.

 

Sobre el Red Bull Next Gen Open

El Red Bull Next Gen Open neix amb l’objectiu de convertir-se en el torneig de tennis mundial més important per a tennistes menors de 21 anys. Aquest és el primer torneig de tennis organitzat per Red Bull. L’any passat 8 jugadors convidats de 8 països diferents (Itàlia, França, Alemanya, Japó, Rumania, Espanya, Suïssa i Pïsos Baixos) i classificats al voltant del 450 a l’ATP Tour) van participar a la primera edició d’aquest esdeveniment global, jugant amb les mateixes regles i tecnologia que a les Next Gen ATP Finals. El 2019, es van celebrar tornejos classificatoris a Itàlia, Holanda, Romania, Japó i Espanya. Els cinc guanyadors dels tornejos nacionals, dos convidats de l’ATP (els dos jugadors ATP que es van quedar fora dels 7 millors que jugaran a les Next Gen ATP Finals) i 7 convidats conformaran la llista de participants de l’edició d’aquest any del Red Bull Next Gen Open, que tindrà 20.000 en premis. L'empresa Tennium s'encarregarà de l'organització i implementació dels tres tornejos a Espanya.