L’RCTB-1899, primer escenari del Rafa Nadal Tour by MAPFRE una temporada més

01/01/2020

El Rafa Nadal Tour by MAPFRE arrencarà la seva setena edició dijous que ve en les pistes del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 (RCTB-1899). Les finals es disputaran el 10 de gener

A més a més de Barcelona, el circuit compta amb set tornejos més que han de disputar-se en l'Asociación Recreativa Rio Grande de Sevilla, el Club Esportiu Valldoreix, el Club Español de Tenis de València, el Club Atletico Montemar d'Alacant, el Club Internacional de Tenis de Majadahonda i en els campionats nacionals aleví i infantil que en 2020 se celebraran, respectivament, en l'Academia Sánchez-Casal i en el Club de Campo Vila de Madrid. 

Els set millors de cada categoria i els guanyadors del “Trofeu de valors” es classificaran per a disputar les finals en la Rafa Nadal Academy entre el 16 i el 19 de setembre. El circuit, que es disputa sobre la base de quatre categories, sub-12 i sub-14 masculines i femenines, serveix per a promocionar el tennis entre els més joves, però des de l'òptica de la competició i el respecte a uns valors que sustenten l'ADN de l'organització, que no és una altra que la Fundación Rafa Nadal: esportivitat, compromís, esforç i companyonia.

El torneig del RCTB-1899 contempla un total de quatre quadres de 56 tennistes amb un total de més de 200 jugadors de les edats esmentades. La fase prèvia tindrà lloc entre el dijous i el dissabte i fase final a partir del diumenge i fins al dia 10.

El circuit es va posar en marxa en 2014 i des de llavors la seva primera cita sempre ha estat la de RCTB, el club més distingit del tennis espanyol. En la passada edició els campions van ser Wozuko Mdlulwa i Sergio Planella en la categoria sub-12 i Naroa Aranzábal i Pepe León en la sub-14 (foto). La previsió dels organitzadors és que s'aconsegueixin les 2.500 inscripcions en 2020.

La Fundación Rafa Nadal es va constituir en 2008 i de l'actualitat atén a més de 800 nens i joves d'Espanya i l'Índia. En el seu ideari figuren tres eixos de gestió que són prioritaris per a Ana María Parera, mare de Rafa Nadal i presidenta de la institució: integració social, atenció a joves amb discapacitat intel·lectual i promoció del talent.

 

QUADRES I ORDRES DE JOC