La solidaritat torna a l'RCTB-1899 amb el CTC Tennis Weekend

21/09/2023

S'acosta el CTC Tennis Weekend, un cap de setmana ple d'esport i solidaritat, previst per al 7 i 8 d'octubre

INSCRIPCIONS

Aquesta activitat, programada pels dies 7 i 8 d’octubre, té per objectiu promoure la pràctica del tennis i ajudar a una causa solidària, cosa que reflecteix de forma fidel l’essència de la Fundació Tennis Barcelona. D’aquesta manera, unim forces amb una iniciativa solidària, completament alineada amb la nostra missió de marcar la diferència amb la societat.

Així com l'any passat la recaptació de totes les inscripcions va ser destinada a l'Associació Arapdis, dedicada a la salut mental, en aquesta edició tota la recaptació anirà dirigida a l'Institut de Recerca de l'Hospital Vall d'Hebron per a la investigació de l'ELA (https ://vhir.vallhebron.com )

L'ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), és una malaltia de les neurones al cervell, el tronc cerebral i la medul·la espinal que controlen el moviment dels músculs voluntaris.

La Societat Espanyola de Neurologia (SEN) estima que l'Esclerosi Lateral Amiotròfica té una incidència a Espanya d'1 a 2 casos nous per cada 100.000 habitants a l'any, cosa que significa que al voltant de 700 persones començaran a desenvolupar, en aquest període, els primers símptomes d’aquesta malaltia.

Actualment, a nivell nacional, més de 12.000 persones estan diagnosticades d'ELA, que sol presentar-se entre els 40 i els 60 anys. Tot i això, les persones menors o més grans també poden desenvolupar el trastorn. Els homes són més propensos que les dones a veure's afectats.

El científic Stephen Hawking va fer famosa aquesta malaltia, i en els darrers temps, persones reconegudes com el jugador i entrenador Juan Carlos Unzué han posat aquesta malaltia en primer pla de l'actualitat.

Des de l'Institut de Recerca de Vall d´Hebron, els estudis se centren en el desenvolupament d´un panell de biomarcadors com a eines clíniques que permetin millorar el diagnòstic i pronòstic de pacients i així aconseguir tractaments personalitzats.

A nivell d’impacte, aquest projecte pot suposar un avenç significatiu per a totes les persones afectades per aquesta malaltia, que es manifesta de múltiples maneres i que avui dia encara no té curació.

El CTC Tennis Weekend serà un gran cap de setmana, no només d’esport, sinó també de solidaritat.

 

CTC

 

Inscripcions a: eventostenis@rctb1899.es

Indicar a l'email: nom i cognoms – data de naixement – ​​indicar si s'assisteix dissabte, diumenge o tot el cap de setmana

Data límit: dimecres, 4 d'octubre

 

L'activitat de dissabte es destina a adults de més de 18 anys.

A l'activitat del diumenge es pot participar a partir de 14 anys.

 

Preu inscripció (únic): 20€ a benefici de l'Institut de Recerca de l'ELA (Vall d'Hebron)

Fila zero: podeu fer aportacions al següent enllaç:

https://vhir.vallhebron.com/es/sociedad/colabora