Julio Palomo, 25 anys cuidant les pistes

15/04/2024

És una de les persones que més hores passa a les instal·lacions de l’RCTB-1899. I de les quals mira al cel constantment perquè el seu treball diari es pot complicar en funció de la meteorologia. Es diu Julio Palomo i és el cap de manteniment de les pistes d'un Club al qual va arribar fa vint-i-cinc anys. No obstant això, i després d'entregar-se cada dia per aconseguir un estat òptim de cada pista perquè els jugadors puguin desplegar i oferir els seus millors cops, enguany serà el seu últim Barcelona Open Banc Sabadell-Trofeu Conde de Godó. El pròxim 6 de maig es jubila i posa punt final a la seva etapa a l’RCTB-1899.

Palomo no deixa de parlar aquests dies sobre aquesta jubilació que té ja molt a la vora. I al Fan Corner, a l'espai "Peloteando amb...", ha explicar al públic que abarrota els limítrofs de la pista Rafa Nadal que està sent un torneig "molt emotiu. No vull pensar tot el temps que és l'últim. Aquesta casa ho ha estat tot per a mi".

El màxim responsable de l'estat de les pistes també ha confessat que cada vegada que veu a un jugador relliscar o fins i tot caure's el primer que fa és sentir-se culpable: "Penso que alguna cosa haurem fet malament, i ràpidament saltem per a arreglar la zona". La veritat és que tots els jugadors es desfan en elogis sobre la qualitat de la terra batuda del Godó, aquestes gairebé dues tones que són treballades i acaronades amb la màxima professionalitat per part d'un equip que dobla el seu personal i els seus esforços durant els dies del torneig.

I a partir de maig, què? "Doncs a cuinar, una de les meves grans passions", ha explicat Palomo. Si davant els fogons es dedica amb la mateixa cura amb la qual trasllada, escampa, col·loca i rega la terra batuda barcelonina, es pot donar per segur que obtindrà plats a l’alçada dels millors xefs.