França s’adjudica la 48ª Copa Potter i Alemanya la 4ª de la Two Presidents Cup

25/10/2021

L’RC Polo i l’RCTB-1899 s’han donat la mà una vegada més per acollir aquesta competició internacional organitzada per l’IC Espanya i acollir als quinze equips masculins i femenins que s’han citat en aquesta ocasió

La competició es va iniciar amb el Clinic per a jugadors amb necessitats especials de la mà de la Federació ACELL, en el que van participar jugadors de diferents nacionalitats.

En la competició masculina, l’equip francès s’ha adjudicat la Potter Cup en una final molt ajustada contra l’equip italià que es va decidir als dobles. El jugador italià d’origen argentí Marcelo Charpentier i Fabio Tenneriello van aconseguir els punts ens els enfrontaments individuals, mentre que els francesos Rodolfe Gilbert, Christophe Gibiard i Stephane Grolier ho van fer per l’equip francès, donant pas als dobles decisius, en els que la parella formada per Gilbert i Gibiard van obtenir el punt decisiu.

França va derrotar a les semifinals a l’equip espanyol, capitanejat per Santi Tintoré i format per Jordi Mas, Àlex López Morón, Xavier Llucià, Marc Becker, Oriol Molina, Antonio Díaz de las Casas i David Pons. Finalment, Espanya ha quedat en quarta posició.

En la competició femenina, la Two Presidents Cup, les jugadores espanyoles, actuals defensores del títol, no van poder revalidar-lo en caure a la final contra les actuals campiones del món, Alemanya. A la final, la jugadora nº1 del món en categoria +40, Manon Kruse, va derrotar a Gisela Riera per un ajustat 6-3, 5-7, 7-6 (8-6). La jugadora Gitte Müller, per la seva banda, va vèncer a la jugadora Cristina Fontelles per un clar 6-0, 6-1, donant la victòria a l’equip alemany. Han format equip amb elles les jugadores Eva Bes (capitana) i Neus Àvila.

A més a més, com ve sent habitual en els darrers anys, l’RCTB-1899 va acollir el sopar oficial de la competició al Restaurant del Club.

Amb la celebració d’aquesta competició, l’International Club ha superat la crisi derivada de la Covid-19 i tots els equips han demostrat la seva il·lusió per participar de nou en els enfrontaments internacionals de l’IC així com el seu agraïment per la tasca desenvolupada pel president traspassat de l’IC Espanya, Juan Maria Tintoré, així com a la vicepresidenta esportiva de l’RCTB-1899 Sònia Roig i al president de l’àrea de tennis de l’RC Polo Javier Moreno.

La competició va comptar amb el suport de la Federació Catalana de Tennis i de la Real Federación Española de Tenis.