El Barcelona Open Banc Sabadell presenta la seva 70 edició a Madrid

23/03/2023

José Manuel Franco, secretari d'Estat per a l'Esport i president del Consejo Superior de Deportes, va mostrar el seu suport incondicional al torneig com a una de les senyals d'identitat de l'esport espanyol

El Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Conde de Godó va visitar Madrid per presentar la 70a edició del torneig i ho va fer a la seu del Consell Superior d’Esports amb el secretari d’Estat per a l’Esport i president del CSD, José Manuel Franco. David Ferrer, director esportiu del torneig, va donar a conèixer el llistat de jugadors que participaran en la pròxima edició del 15 al 23 d’abril i que inclou quatre dels cinc millors tennistes del món o 11 dels 18 primers del rànquing ATP. “Vull donar el meu reconeixement al torneig per la seva singularitat i història, dos elements que l’han convertit en una cita clau del Calendari ATP”, va dir José Manuel Franco. “Vull transmetre el suport incondicional del CSD al RCTB-1899 i al torneig. Sens dubte són una de les senyes d’identitat de l’esport espanyol”, va afegir.

No faltaran a la cita amb el Barcelona Open Banc Sabadell els millors jugadors espanyols, encapçalats per Rafa Nadal i Carlos Alcaraz. El mallorquí és el rei de la terra batuda del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 i ha conquerit el torneig en 12 ocasions. Arribarà a la cita en plenes condicions després de recuperar-se de la lesió d’inici de temporada i estar entrenant amb normalitat les últimes setmanes. El murcià, per la seva banda, és el defensor del títol a Barcelona i arribarà amb l’honor de ser el número u del món als 19 anys. Alcaraz serà el principal favorit del quadre, on hi haurà tres jugadors més Top-10 com Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud i Daniil Medvedev. Tampoc faltaran en aquesta edició d’aniversari altres grans noms com Jannik Sinner, Sebastian Korda, Àlex de Miñaur, Pablo Carreño, Robert Bautista, Denis Shapovalov, Cameron Norrie o Grigor Dimitrov.

El Reial Club de Tennis Barcelona-1899 és un dels clubs més prestigiosos del món, amb 124 anys d’història impulsant l’esport de la raqueta i forjant grans campions com Nadal, Carlos Moyá, Arantxa Sánchez Vicario, Andrés Gimeno, Albert Costa o Conchita Martínez, entre d’altres. Així ho va recordar el president de l’entitat, Jordi Cambra, que va afegir la importància del RCTB-1899 per liderar la resta de clubs de tennis d’Espanya. Durant el torneig se celebrarà el primer Simposi de Clubs de Tennis d’Espanya amb la participació de les principals entitats d’aquest esport.

El Barcelona Open Banc Sabadell és, des de fa anys, l’esdeveniment esportiu de referència en matèria de sostenibilitat i cura del medi ambient, com va assenyalar el director operatiu del club, Pablo Acevedo. L’any 2017, el RCTB-1899 va ser la primera entitat esportiva d’Espanya i el Barcelona Open Banc Sabadell – Trofeu Comte de Godó el primer torneig de tennis a tot el món a rebre el certificat d’esdeveniment Sostenible per part de Bureau Veritas. L’organització va rebre el 2018 el certificat ISO 20121 de gestió d’esdeveniments sostenibles i el 2019 va ser reconeguda per Barcelona Biosphere amb la distinció del compromís per a la sostenibilitat turística de la ciutat. L’any passat, Global Omnium va certificar l’empremta de carboni del torneig amb l’estàndard internacional ISO 14064, convertint el Barcelona Open Banc Sabadell al primer torneig ATP del món amb aquesta distinció. Totes les actuacions que s’estan realitzant els darrers anys milloren l’eficiència energètica, contribuint a fer que el RCTB-1899 sigui un club cada cop més sostenible, reduint l’empremta de carboni i l’impacte mediambiental. En els darrers anys, el RCTB-1899 ha aconseguit reduir les emissions en prop d’un 40% gràcies a les múltiples iniciatives que, malgrat l’impacte de la pandèmia, s’han anat consolidant.

Les entrades per presenciar la pròxima edició del torneig del 15 al 23 d’agost s’estan esgotant i només es poden adquirir a través de la pàgina web oficial (www.barcelonaopenbancsabadell.com).