Consells per preparar el teu cos per la tornada a la pista

06/05/2020

L'àrea de FisioSalut del RCTB-1899 ens dóna les claus per evitar les temudes lesions quan tornem a jugar a tennis

Cada vegada queda menys per la tornada a les pistes i és moment de realitzar alguna reflexió. És important entendre que durant el confinament ens hem vist limitats quant a certes demandes físiques.

Si bé és cert que molts de nosaltres ens hem mantingut especialment actius, realitzant sessions diàries de treball aeròbic, força, ioga, core o hitt, aquests generen tota una sèrie de càrregues i estímuls molt diferents als habituals, la qual cosa ens ha portat segur a un desentrenament.

Un dels problemes principals amb els quals ens trobem és la disminució de les demandes d'alta intensitat (acceleració/desacceleració - canvis de direcció - arrencades) que es donen durant la pràctica del tennis, les quals han estat impossibles de reproduir durant el confinament.

Un altre aspecte a tenir molt present és el fet d'estar vuit setmanes sense agafar una raqueta. Serà vital que fem una bona feina d'activació previ a la pràctica esportiva, on preparem el nostre sistema múscul esquelètic amb l'objectiu de minimitzar riscos lesionals.

Per posar-vos un exemple, durant la fase d'acceleració del gest del servei, la velocitat angular de la rotació interna de l'espatlla pot aconseguir valors majors a 2.500°/s. És comprensible que haguem de ser prudents, especialment els primers dies de tornada a les pistes.

Podeu consultar també l'article del nostre company Ricard Cesari on us parla de consells i precaucions per a la tornada a l'activitat.

https://www.rctb1899.es/ca/noticies/consells-i-precaucions-pel-retorn-la-practica-esportiva-laire-lliure

Us hem preparat un vídeo amb exercicis d'activació i treball de flexibilitat articular, perquè pugueu començar a fer-ho durant aquests dies previs a l'esperada tornada a les pistes i abans de cada partit que aneu a jugar.

No dubteu a demanar consell als professionals que treballem en les diferents àrees del club, entrenadors personals, preparadors físics, àrea de fisioteràpia o entrenadors de tennis. Estem per  ajudar-vos en el que necessiteu.

 

Video amb exercicis