Coneixes els beneficis del Drenatge Limfàtic Manual i de la Pressoteràpia?

23/09/2020

El servei de FisioSalut de l'RCTB-1899 utilitza aquestes tècniques i tenen a disposició del socis les millors màquines del mercat

La sang de l’organisme es manté en moviment gràcies al batec del cor. Les artèries són les encarregades de transportar la sang rica en oxigen a tots els teixits del cos. Per altra banda, les venes s’encarreguen de transportar la sang pobre en oxigen des dels teixits cap al cor per tornar-la a oxigenar als pulmons.

Per tal que aquest sistema sigui encara més eficaç, paral·lelament a les venes hi ha els vasos del sistema limfàtic on circula la limfa. El sistema limfàtic té la funció de recollir les cèl·lules mortes, els lípids, les proteïnes, els bacteris, els virus, els productes del metabolisme cel·lular i tot allò que li sobra a la cèl·lula de la seva nutrició. Al llarg dels vasos limfàtics hi trobem els ganglis limfàtics. Els ganglis són una de les primeres línies de defensa del sistema immunitari. Segur que alguna vegada que has estat encostipat t’has notat els ganglis de sota la mandíbula inflamats.

Degut a una lesió muscular o articular o bé per una disfunció del sistema circulatori, es forma molt més líquid del que les venes i els vasos limfàtics són capaços d’evacuar. Quan aquest sistema de retorn venós és ineficaç es forma un edema. És a dir, un edema és una acomulació de líquid que no és capaç de reabsorbir-se per si sol i que queda estancat al teixit.

Una de les tècniques que utiliza la fisioteràpia per afavorir la circulació de retorn és el drenatge limfàtic manual (DLM) i la pressoteràpia. El DLM està indicat per una gran quantitat de trastorns sobretot pels limfedemes post quirúrgics (com per exemple en un càncer de mama o una liposucció), i en problemes de retorn venós com una retenció de líquids. Els limfedemes són la conseqüència directa d’una disfunció del sistema limfàtic.

En altres casos com, per exemple, en traumatologia, el DLM és una teràpia complementària. Es poden tractar amb èxit petites tenosinovitis, hematomes i esquinços lligamentosos. En casos lleus, quan el sistema circulatori té un funcionament fisiològic, la pressoteràpia és un tractament ideal per una recuperació post partit, després d’una cursa, qualsevol exercici aeròbic que impliqui les extremitats inferiors i en retencions de líquids lleus.

Al servei de FisioSalut comptem amb una màquina de pressoteràpia d’última generació i l’Agnès Fauró és la fisioterapeuta responsable de realitzar el DLM. Si penses que algun d’aquests exemples podria ser el teu cas, no dubtis en posar-te en contacte amb els fisioterapeutes del club.

 


 

Preus:

Sessió 30' = 25€

Pack 10 sessions = 210€