Jochi Cuevas, campió del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 de Girona

12/02/2022

Els guanyadors s’han classificat per disputar el quadre final a les pistes de l’RCTB-1899, coincidint amb la celebració del torneig ATP 500

Jochi Cuevas i Vanesa Vaselinova han estat els campions de la tercera parada del circuit Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, que s’ha celebrat durant quatre caps de setmana a les pistes del Club Tennis Girona. A més a més, a les pistes gironines també s’ha celebrat la final masculina de Barcelona ajornada, amb triomf d’Àlex Escofet. Amb aquests títols, els guanyadors s’han endut el bitllet directe per participar al quadre final que es disputarà a les pistes del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 del 16 al 24 d’abril, coincidint amb l’ATP 500. La jornada festiva de Girona ha comptat també amb la presència de Tommy Robredo, tennista que va arribar a ser número 5 del rànquing ATP (2006) i que ha estat campió del Barcelona Open Banc Sabadell de l’any 2004, entre d’altres.

La final masculina del BOBS Sub-14 de Girona ha estat molt disputada i caigut del costat de José Ignacio ‘Jochi’ Cuevas, que s’ha imposat a Àlex Sala per 3-6, 6-2, 10-7 i s’ha guanyat el bitllet directe per disputar el quadre final a les pistes del seu club, l’RCTB-1899. La campiona del quadre femení ha tornat a ser Vanesa Vaselinova que, després d’imposar-se la setmana passada al torneig de Barcelona, ha repetit triomf contra Marina Quesada per 6-1, 6-2. Com que la guanyadora ja estava classificada, el bitllet per jugar a l’RCTB-1899 serà per la pròpia Marina Quesada, com a finalista amb millor rànquing de totes les participants.

Coincidint amb les finals corresponents al torneig de Girona, s’ha disputat la final masculina de Barcelona, ajornada per l’afectació de la Covid-19. La victòria ha estat per Àlex Escofet, que s’ha imposat a Pol Sanahuja per 6-3, 7-5.

Paral·lelament a les finals, s’ha celebrat la gran festa del tennis català de base amb el Godó Family Day, que ha comptat amb la participació de Tommy Robredo. El jugador de l’RCTB-1899 ha compartit les seves habilitats amb la raqueta amb més de 200 nens i nenes de la província de Girona. Durant tot el matí s’han fet activitats familiars amb el Goody, la mascota del torneig, i s’han sortejat entrades i regals exclusius del Barcelona Open Banc Sabadell.

Els campions de Girona s’uneixen a Manuel Páez i Charo Esquiva, primers jugadors que ja estaven classificats després de guanyar la prova sub-14 del Rafa Nadal Tour, disputat a les pistes de l’RCTB-1899 durant la primera setmana de gener, i a Indira Delgado i Adrià Velázquez, campions de la primera prova del BOBS Sub-14 celebrada a Tarragona. D’aquesta manera, ja tenim els quatre primers classificats del quadres masculí i femení per jugar el torneig final de Barcelona, que reunirà les vuit millors raquetes sub-14. De les places que queden per adjudicar, una sortirà del torneig sub-14 pendent de finalitzar a Lleida i les altres tres seran per invitació de l’organització.

Amb la creació d’aquest circuit sub-14, el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó reforça la seva aposta pels joves valors del tennis català. Aquesta nova competició està pensada per a tots els nens i nenes de 14 anys o menys i consisteix en quatre campionats amb seu a cada una de les províncies de Catalunya. Els campions d'aquest circuit disputaran la fase final del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, que se celebrarà durant la setmana del torneig ATP 500 (del 16 al 24 d'abril de 2022).

 

Classificats per Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 de l’RCTB-1899:

Quadre masculí

1) Manuel Páez

2) Adrià Velázquez

3) Àlex Escofet

4) Jochi Cuevas

5) Campió de Lleida (CT Lleida)

6) Wild Card

7) Wild Card

8) Wild Card

 

Quadre femení:

1) Charo Esquiva

2) Indira Delgado

3) Vanesa Vaselinova

4) Marina Quesada

5) Campiona de Lleida (CT Lleida)

6) Wild Card

7) Wild Card

8) Wild Card