El viatge de la raqueta més solidària: Un recorregut ple d'emoció i solidaritat

El viatge de la raqueta més solidària: Un recorregut ple d'emoció i solidaritat
07/06/2024

Un any més, la Fundació Tennis Barcelona ha tancat la campanya “La Raqueta Solidària”. El sorteig de la Raqueta del Campió del Godó, un esdeveniment esperat per molts, ha tornat a complir el seu doble objectiu: fer feliç un aficionat al tennis i recaptar fons per a l'Escola de Tennis Solidari del Reial Club de Tennis Barcelona-1899.

La història de la raqueta solidària d'aquesta edició comença amb l'arribada del tennista noruec Casper Ruud a Barcelona. En aquell moment, el jugador no sabia que la seva raqueta es convertiria en la més preuada d'aquest Torneig. Durant els deu dies que va durar el Torneig, Ruud va anar superant totes les fases, fins a proclamar-se campió el dia 24 d'abril. Amb cada victòria, la raqueta va anar guanyant valor, atraient un nombre creixent de persones que es van animar a participar al sorteig amb l'esperança d'emportar-se a casa aquest valuós trofeu.

Aquest any, la Fundació Tennis Barcelona va decidir fer un pas més en la seva campanya solidària i convidar Nermin El Ouahabi, una alumna de l'Escola de Tennis Solidari, perquè visqués de prop l'emoció del Torneig. Nermin, acompanyada de la seva mare Fàtima, va arribar al Club el dia de la Final a les 4 de la tarda. Totes dues van poder gaudir de l'esdeveniment, encara que Nermin, nerviosa, sabia que tenia una gran responsabilitat: recollir al podi la raqueta de mans del guanyador, en representació de tots els nens i nenes de l'Escola de Tennis Solidari de la Fundació.

Nermin, que ha estat alumna de l'Escola Solidària durant tot aquest curs, va expressar la seva emoció amb aquestes paraules: “Diumenge passat, quan vaig venir al Clínic, estava veient la pista i somiava baixar a la pista. El meu somni s’acaba de fer realitat”.

48 hores després de l'emocionant sorteig, la directora de la Fundació Tennis Barcelona va contactar personalment amb Mª Carmen de la Corte, l'afortunada guanyadora. Mamen no donava crèdit a la sort. Amant del tennis, va decidir participar al sorteig després d'escoltar en Tomás Carbonell parlar sobre la campanya en una retransmissió televisiva. Amb la seva germana, totes dues es van animar a formar part d'aquesta causa solidària. I així va ser com la raqueta del campió va viatjar fins al seu domicili, al Puerto de Santa María (Cadis).

En rebre-la, Mª Carmen va enviar un emotiu missatge a la Fundació després de saber que el premi hi havia recaigut: “Dir-vos que la raqueta em va arribar ahir a la tarda, emocionant... El puny amb empremtes de la mà de Casper, la canya fregada per diverses parts d'haver tocat el terra, la signatura... de debò, un record per a tota la vida. L'any vinent tornaré a provar sort. Moltes gràcies per tot!”.

La solidaritat de Casper Ruud i el suport de tots els participants van fer possible que la campanya de la Raqueta Solidària assolís el seu objectiu. Gràcies a aquesta iniciativa, l´Escola de Tennis Solidari de la Fundació Tennis Barcelona podrà seguir oferint setmanalment classes de tennis i valors a més de 350 nens i nenes en risc d´exclusió social de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Aquest any, la campanya ha comptat amb el valuós suport de Ferrer&Ojeda i Panasonic com a “matching partners”, i amb el destacat suport de BRITA. La Fundació Tennis Barcelona agraeix profundament tots els participants i col·laboradors que, amb la seva generositat, fan possible que somnis com el de Nermin es facin realitat.