L’RCTB-1899 tanca l’any amb 15 jugadors al Top-100 ATP/WTA, 14 títols i la Copa Davis

20/12/2019

Els nostres tennistes van completar una gran temporada i van situar el club en el lloc més alt del tennis mundial

La temporada 2019 de tennis professional ha acabat i el balanç dels resultats ha estat molt positiu pels nostres jugadors, que han situat el Club al cim del tennis mundial. Els jugadors de l’RCTB-1899 ocupen un total de 15 places entre els 100 millors del món: 12 al rànquing ATP i 3 al rànquing WTA. A més a més, els nostres tennistes es van endur un total de 14 títols, entre ells dos Grand Slams amb la firma de Rafa Nadal, Roland Garros i US Open. A més a més, Espanya va aconseguir guanyar la Copa Davis amb un equip format íntegrament per jugadors de la casa.

L’RCTB-1899 ha tornat a ser la referència del tennis mundial una temporada més. Els triomfs dels nostres jugadors van protagonitzar grans moments durant aquest any, confirmant al nostre Club com un dels epicentres mundials d’aquest esport. Més enllà de ser el focus d’atenció durant la darrera setmana d’abril amb l’organització del Barcelona Open Banc Sabadell, l’RCTB-1899 pot presumir d’haver aconseguit més èxits que cap altre club.

De tots els nostres jugadors, Rafa Nadal va tornar a ser el líder indiscutible amb una temporada memorable amb quatre títols (Roland Garros, US Open, Roma i Canadà), el Nº1 del rànquing ATP i la Copa Davis. El mallorquí segueix amb gana de títols i el seu esperit de superació és un gran exemple per als nostres jugadors més joves que somien amb arribar algun dia a ser professionals. D’aquests joves talents s’ha de destacar la incursió per primera vegada al rànquing dels 100 millors del món d’Alejandro Davidovich, Paula Badosa, Jil Teichmann i Aliona Bolsova (tot i que va finalitzar l’any en la posició 115, va aconseguir superar la barrera del Top-100 durant la temporada).

S’ha de destacar també la gran actuació de l’equip espanyol de Copa Davis, que es va consagrar a la primera edició d’aquest torneig reformat per Kosmos. El cinquet nacional va estar format per jugadors íntegrament de l’RCTB-1899: Rafa Nadal, Roberto Bautista, Feliciano López, Pablo Carreño i Marcel Granollers. A més a més, el capità Sergi Bruguera també és membre del nostre club, així com el responsable dels serveis mèdics Àngel Ruiz-Cotorro i el propi director de la competició, Albert Costa.

El poder del nostre tennis femení també mereix una menció especial. Tres de les nostres jugadores van aconseguir acabar la campanya entre les 100 millors del món, una fita que no passava des de feia molts anys: Jil Teichmann (73), Arantxa Rus (93) i Paula Badosa (97). Al rànquing masculí de l’ATP, 12 dels nostres jugadors van acabar entre els 100 millors del món: Rafa Nadal (1), Roberto Bautista (9), Fabio Fognini (12), Karen Khachanov (17), Andrey Rublev (23), Pablo Carreño (27), Cristian Garín (33), Albert Ramos (41), Feliciano López (62), Roberto Carballés (80), Jaume Munar (86), Alejandro Davidovich (87).

 

Títols dels nostres jugadors en aquest 2019:

Rafa Nadal: Roland Garros, US Open, Roma, Canadà

Jil Teichmann: Palerm, Praga

Cristian Garín: Munich, Houston

Fabio Fognini: Monte-carlo

Roberto Bautista: Doha

Pablo Carreño: Chengdu

Andrey Rublev: Moscou

Albert Ramos: Gstaad

Feliciano López: Queens

Copa Davis: Rafa Nadal, Roberto Bautista, Pablo Carreño, Marcel Granollers i Feliciano López