Ian Barroeta i Liliana Chetry, campions del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 de Tarragona

03/02/2024

Els dos vencedors de la prova tarragonina s'han classificat per disputar la fase final del torneig sub 14 del 13 al 21 d'abril coincidint amb l'ATP 500

Ian Barroeta i Liliana Chetry, ambdós jugadors de l'RCTB-1899, han estat els campions de la primera parada del circuit Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, que s’ha celebrat durant quatre caps de setmana a les pistes del Club Tennis Tarragona de la mà d’Esportcat (Generalitat de Catalunya) i de la Federació Catalana de Tennis. Amb aquest títol, els dos guanyadors s’han endut el bitllet directe per participar al quadre final que es disputarà a les pistes del Reial Club de Tennis Barcelona-1899 del 13 al 21 d’abril, coincidint amb l’ATP 500. La jornada festiva de la província de Tarragona ha comptat també amb la presència de Marc López, campió en dobles del Barcelona Open Banc Sabadell l’any 2018 i que va arribar a ser número 3 del rànquing ATP de dobles (2013) i de Carlota Martínez, una de les joves promeses del tennis espanyol.
 
La campiona del quadre femení del BOBS Sub-14 de Tarragona ha estat Liliana Chetry després de superar en un duel molt igualat a Natalia Heras per 1-6, 6-3, 10-6. El campió de la final masculina ha estat Ian Barroeta, que ha guanyat al local Alejandro Marco per 6-3, 6-3.
 
Paral·lelament a les finals, s’ha celebrat la gran festa del tennis català de base amb el Godó Family Day, que ha comptat amb la participació de Marc López i Carlota Martínez. Més de 150 nens i nenes de la província de Tarragona han pogut gaudir d’una jornada molt especial compartint pista amb Marc López i han aprés amb els seus consells. Durant tot el matí s’han fet activitats familiars amb el Goody, la mascota del torneig, i s’han sortejat regals de merxandatge i entrades per veure en directe els millors jugadors del món al Barcelona Open Banc Sabadell.
 
Els dos campions del torneig de Tarragona s’uneixen a Izan Bañares i Paula Cortés, primers jugadors que ja estaven classificats després de guanyar la prova sub-14 del Rafa Nadal Tour, disputat a les pistes de l’RCTB-1899 durant la primera setmana de gener. D’aquesta manera, ja tenim els dos primers classificats del quadre masculí i les dues primeres del femení per jugar el torneig final de Barcelona, que reunirà les vuit millors raquetes sub-14. De les sis places que queden per adjudicar, tres sortiran dels altres tornejos sub-14 pendents de finalizar: Sabadell, Girona (Platja d’Aro) i Lleida, i els altres tres noms seran per invitació de l’organització.
 
Amb la creació d’aquest circuit sub-14, el Barcelona Open Banc Sabadell - Trofeu Conde de Godó reforça la seva aposta pels joves valors del tennis català. Aquesta competició, que es va estrenar l’any passat, està pensada per a tots els nens i nenes de 14 anys o menys i consisteix en quatre campionats amb seu a cada una de les províncies de Catalunya. Els campions d'aquest circuit disputaran la fase final del Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14, que se celebrarà durant la setmana del torneig ATP 500 (del 13 al 21 d'abril de 2024).
 
 

Classificats per Barcelona Open Banc Sabadell Sub-14 de l’RCTB-1899:
 
Quadre masculí
1) Izan Bañares
2) Ian Barroeta
3) Campió de Barcelona (CT Sabadell)
4) Campió de Girona (CT Girona)
5) Campió de Lleida (CT Urgell)
6) Wild Card
7) Wild Card
8) Wild Card
 
Quadre femení:
1) Paula Cortés
2) Liliana Chetry
3) Campiona de Barcelona (CT Sabadell)
4) Campiona de Girona (CT Girona)
5) Campiona de Lleida (CT Urgell)
6) Wild Card
7) Wild Card
8) Wild Card