Homenatge a campions, finalistes i altres tennistes històrics del torneig

20/04/2023

El Barcelona Open Banc Sabadel-Trofeu Comte de Godó ha homenatjat aquest dijous diversos campions, finalistes i altres grans tennistes de la seva història, un altre dels moments emotius i actes associats al 70è aniversari del torneig.

Javier Godó, Conde de Godó; el president del RCT Barcelona-1899, Jordi Cambra; i el president del Consejo Superior de Deportes (CSD), José Manuel Franco, entre d’altres autoritats, han acompanyat els jugadors a la pista Rafa Nadal del RCTB -1899.

Manolo Orantes, Tommy Robredo, Albert Costa, Carlos Costa, Martín Jaite, Balazs Taroczy, David Ferrer, Sergi Bruguera, Alberto Berasategui, Pablo Carreño, Pablo Andújar, Nicolás Almagro, Albert Portas, Javier Sánchez Vicario, Jordi Burillo, Lis Arilla, Marcel Granollers, Àlex Corretja i Antonio Muñoz han desfilat un per un entre els aplaudiments del públic.

Javier Godó i Jordi Cambra han tributat també un reconeixement especial a Sixte Cambra, persona fonamental per entendre l'excel·lent salut actual del torneig. Ell va ser durant 25 anys el seu director i va impulsar els canvis necessaris per consolidar internacionalment el Trofeu Conde de Godó al calendari de l'ATP. La professionalització definitiva i el canvi de setembre a abril, unint-se així a la principal gira europea de terra batuda, van ser moviments viscuts durant la seva  direcció.

Els jugadors formem una part petita de la història. És un torneig que està a l'alçada dels millors del món i això no s'aconsegueix sense gent gaire seriosa i professional durant tots anys", ha destacat Carlos Costa, que ha parlat en nom dels tennistes i ha agraït als socis per la seva comprensió amb la transformació del Club per acollir el torneig; al RCTB-1899 perquè mantenir el torneig en un club, en un món tan competitiu com l'ATP, no és gens fàcil i la família Godó per impulsar el seu naixement i creure-hi des del seu inici”.