Vine a conèixer l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau

Vine a conèixer l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau
27/05/2021

L’Àrea Social de l’RCTB-1899 ha programat una nova activitat que s’engloba dins de la iniciativa “Descobreix Barcelona”.

Aquesta vegada, els socis i sòcies del Club tenen la possibilitat de visitar l’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau el proper dissabte 12 de juny, a les 10.30h.

Sant Pau és una ciutat dins d’una ciutat. I és el conjunt modernista més gran del món i també, l’obra més important de l’arquitecte modernista Lluís Domènech i Montaner.

Declarat Patrimoni Mundial per la UNESCO l'any 1997, per la seva singularitat i bellesa artística, el Recinte Modernista està configurat com un conjunt arquitectònic format per 12 pavellons envoltats d'espais verds i connectats per un quilòmetre de galeries subterrànies.

La visita la iniciarem a la Sala Hipòstila, que acollia les antigues urgències de l'Hospital. A través dels túnels, arribarem al Pavelló de Sant Salvador, el primer edifici que va entrar en funcionament el 1916. Allà podrem recórrer la història de l'antic Hospital de la Santa Creu i Sant Pau i conèixer l'obra i la trajectòria de Lluís Domènech i Montaner.

La visita continua en els jardins. Passejant entre flors i plantes comprovarem com la naturalesa va ser font d'inspiració modernista i eina fonamental per a la curació dels malalts.

Com era la vida en aquest entorn hospitalari en els anys vint de segle passat? I a la ciutat de Barcelona, ​​quina medicina es practicava? Ho descobrirem visitant la Casa d'Operacions i el Pavelló de Sant Rafael, que acull una recreació històrica i l'exposició 'Pacient i metge, de la narració a l'objectivitat'.

El recorregut acaba al Pavelló de l'Administració, l'edifici més destacat de tot el conjunt.  Sorprendran les diferents sales patrimonials, plenes de llum, colors, mosaics, escultures i una àmplia riquesa decorativa.

 

Dia de la visita: 12 de juny a les 10.30h.

Punt de trobada: Porta principal (metro línia blava – Sant Pau)

Preu: Entrada 7,5€/persona + honoraris guia (la quantitat a pagar per cada persona dependrà del número d’assistents).

Inscripcions: Enviant un correu amb el nom dels assistents a mbonilla@rctb1899.es