Dotze de dotze per a Rafa Nadal

25/04/2021

Diuen que sempre ha d'haver-hi una primera vegada per a tot. Però aquesta primera vegada no ha arribat encara per a Rafa Nadal al Barcelona Open Banc Sabadell. Dotze de dotze en finals. L'última, una finalísima amb totes les lletres en la qual s'ha imposat al jugador més en forma del moment, al millor de l'any, el grec Stefanos Tsitsipas, per 6-4, 6-7 (6) i 7-5.

No havia perdut l'hel·lè una màniga en aquest Barcelona Open Banc Sabadell – 68è Trofeu Conde de Godó. Amb la confiança pels núvols i el tennis complet que atresora, venia per totes. Però un sempre ha de comptar amb Nadal quan juga en terra batuda, quan juga a casa, quan juga en el seu Club.

Hem vist com s'alternaven en el domini i la iniciativa, els hem vist lluitar sense descans, sense baixar els braços quan les coses es torçaven, durant les 3 hores i 39 minuts que ha durat la final. Ens han deixat punts impossibles i cops per al record. Ha pogut resoldre's abans en favor del tennista de Manacor, sí, perquè ha tingut dos punts de partit ja en el segon set. Però aquest Tsitsipas ja no és el de 2018. És una realitat, un tennista que ambiciona posar en escac als homes que han dominat el circuit durant les dues últimes dècades. I de ben segur que en un futur no gaire llunyà li veurem aixecar el Trofeu Conde de Godó.

“El partit mai s'acaba fins a l'últim punt. És el que he après avui de la final amb Rafa. Ell sempre t'obliga a jugar una bola més, a disputar una bola més. És el jugador que més odia perdre, més que cap altre”, ha destacat Tsitsipas, que ha rebut una de les ovacions més llargues que es recorden després de recollir el trofeu de finalista.

“El simple fet de tornar a jugar a Barcelona ha estat una sensació increïble. Jugar en el meu Club i enfront de la meva gent significa moltíssim. Aquest Club respira tennis, respira història, respira tradició, no hi ha cap altre Club en el món com aquest. Moltes felicitats a tot el Club per haver mantingut aquest torneig malgrat les dificultats d'enguany”, ha assegurat el campió que no ha volgut faltar a la tradició i s'ha llançat a la piscina, encara que aquesta vegada, els ballkids del torneig no han pogut sumar-se a la festa pel protocol Covid.