Catalá
Castellano
Dissabte 25 de maig de 2019

Filtre per categories

Agenda RCTB-1899

25/05 10:00 Jornada Familiar de l'Escola de Tennis
30/05 10:00 XLVII Copa Potter
Classes de natació per a nens amb PENGUINS a la piscina de l'RCTB-1899

Classes de natació per a nens amb PENGUINS a la piscina de l'RCTB-1899

Inscripcions obertes [+]

Informació de les Activitats d'Estiu 2019

Informació de les Activitats d'Estiu 2019

(Del 25 de juny al 26 de juliol) [+]

Actividades dirigidas
A partir de l’1 de gener, l’RCTB-1899 elimina les bosses de plàstic

A partir de l’1 de gener, l’RCTB-1899 elimina les bosses de plàstic

05-12-2018 13:13

Tornar enrere

El Club oferirà als seus socis, en substitució, bosses de cotó 100% orgànic

L’RCTB-1899, més enllà de ser un club de tennis, també és una entitat compromesa amb el medi ambient. En aplicació a l’obligació prevista en l’article 4.1 del Real Decreto 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció del consum de bosses de plàstic, a partir de l’1 de gener de 2019, el Club deixarà de comprar i proporcionar bosses de plàstic als seus socis (que són d’un sol ús) i en el seu lloc, oferirà bosses de cotó 100% orgànic.

Els actuals nivells de consum de bosses de plàstic produeixen uns alts nivells de residus dispersos, suposen un ús ineficaç dels recursos i és previsible que augmentin si no es prenen mesures adequades. Les bosses de plàstic disperses provoquen contaminació en el medi ambient i agreugen el problema generalitzat de la presència de residus en les masses d’aigua, el que suposa una gran amenaça pels ecosistemes aquàtics en l’àmbit mundial. És per aquests motius que des de l’RCTB-1899 s’ha decidit impulsar aquest canvi per tal de conscienciar a tots els seus socis i contribuir a fer, entre tots, un món millor i més sostenible.

Hi ha una gran consciència social que s’ha d’eliminar el plàstic de la vida quotidiana, però  alhora la societat te por de perdre la comoditat i facilitat que genera el seu ús. Per tant, el repte és trobar els elements o eines per substituir la funció que exerceix el plàstic en el nostre funcionament diari.

Aquest dilema, traslladat a l’RCTB-1899, ens plantejava el problema de trobar una alternativa a les bosses de plàstic que des de Control de Pistes i Vestidors s’ofereixen regularment al Soci per que guardi la seva roba humida o les seves sabatilles d’esport. El que s’ha decidit és donar l’opció als usuaris del Club que ho desitgin d’adquirir una bossa de cotó 100% orgànic, elaborada seguint el mètode natural, sense pesticides, ni tints, ni colorants.  Això vol dir que és millor per la salut dels agricultors i dels habitants de les seves comunitats, i també millor pel medi ambient.               

Aquesta bossa se seguirà oferint des de Control de Pistes, serà reutilitzable, i tindrà un cost pel Soci de 2€.             

Recordem que el Club, en l’organització del Barcelona Open Banc Sabadell, té molt en compte els aspectes referents a la salut, el medi ambient i l’ecologia. Tant és així que en les dues darreres edicions el Torneig ha rebut dues importants distincions. A l’abril del 2017,  Bureau Veritas, companyia líder mundial en Avaluació de la Conformitat, Inspecció, Certificació i Formació en les àrees de Qualitat, Seguretat i Salut, Medi Ambient i Responsabilitat social, va atorgar el certificat d’esdeveniment sostenible al Torneig. I un any més tard, va rebre la certificació ISO 20121 de Sistemes de Gestió d'Esdeveniments Esportius, un certificat que avalua, entre altres qüestions, l'impacte ambiental com el consum d'energia o d'aigua, la generació de residus o la contaminació acústica; l'impacte social, com l'accessibilitat i la mobilitat, la seguretat o el llegat a la comunitat; i l'econòmic entre els quals es troben els beneficis a les empreses locals, la innovació o la satisfacció.Patrocinadors i Proveïdors Oficials de l’RCTB-1899

Land Motors Estrella DammNussliLenovoLa CaixaAlmendros
Mapfre Austral TechnogymCocaColaGramona
TorresWilsonDunlopHalcon Viajes

Col·laboradors de l’RCTB-1899

La Roca VilllageVista ÓpticaAquarium MeteoCat
[X]
Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per tal de recollir informació estadística sobre navegació i oferir-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, estarà acceptant el seu ús. Política de Cookies