[X]
Aquest lloc web fa servir cookies, tant pròpies com de tercers, per tal de recollir informació estadística sobre navegació i oferir-li publicitat relacionada amb les seves preferències, generada a partir de les seves pautes de navegació. Si continua navegant, estarà acceptant el seu ús. Política de Cookies
Real Club de Tenis de Barcelona
FacebookTwitter
Centenary Tennis Clubs
Buscar

Zona accés socis

Oficina Virtual

Zona exclusiva socisno tens contrasenya?

Agenda
El temps

Juan María Tintoré,
President Honorari

1950-2009: Consolidació internacional de la mà del Trofeu GodóEn arrencar la segona meitat del segle XX, el Club fa per fi el pas que feia més d'una dècada que es plantejava. El constant creixement de la massa social obliga definitivament a abandonar la seu del carrer Ganduxer per traslladar-se a les actuals instal·lacions de Pedralbes, que en un principi comptaven amb 9 pistes de tennis. El 1953, Carlos Godó, president en aquells anys del Club, anuncia la disputa del primer Trofeu Conde de Godó en les noves instal·lacions de Pedralbes, que tanmateix no estaran condicionades pel trasllat social del Club fins a l'any següent.

A la tardor de 1954, el trasllat a Pedralbes es tanca amb una factura costosa: el nombre de socis passa de 753 a 342. I la Comissió Esportiva reacciona davant aquest dur revés potenciant encara més en l'àmbit internacional la celebració del Trofeu Conde de Godó, que a mesura que vagi adquirint prestigi internacional propiciarà que el Club vagi assentant-se en la seva nova seu. En la dècada dels 60, a l'empara dels èxits i la màgia de la Copa Davis, la pista central de l’RCTB-1899 comença a gestar la seva llegenda de pista talismà i escenifica com cap altra el gran ‘boom’ del Tennis Espanyol.

La creació de la primera escola de tennis del nostre país dóna els seus fruits i, amb l'arribada de l'etapa professional, els jugadors del Club es converteixen per primera vegada en llegendes. La televisió entra a les llars i juga llavors un paper capital en la projecció social del tennis. Manolo Santana, que va arrencar la seva etapa d'èxits com a Soci de l’RCTB-1899, Andrés Gimeno o Manolo Orantes són la primera baula d'una cadena que connecta els anys 60 amb l'actualitat. Entremig, sonen noms capitals com José Higueras, la prolífica saga dels Sánchez Vicario amb Arantxa al capdavant i la seva companya de generació Conchita Martínez, Sergi Bruguera, Carlos Costa, Àlex Corretja, Carlos Moyà, Juan Carlos Ferrero, Albert Costa, Félix Mantilla i, per descomptat, Rafa Nadal. Els nombrosos èxits de tots ells en tornejos del Grand Slam, Copa Davis o Fed Cup converteixen a Espanya, i més concretament al nostre Club, bressol de molts dels nostres campions, en referent ineludible del tennis mundial.

El 1999, l’RCTB-1899 celebra amb èxit el seu Centenari i rep el reconeixement de personalitats com Sa Majestat El Rei Juan Carlos I o el President de la Generalitat, Molt Honorable Sr. Jordi Pujol. Els anys transcorreguts des de la celebració del Centenari fins als nostres dies han confirmat encara més el domini del Tennis Espanyol, i per extensió de l’RCTB-1899, en el panorama internacional. En aquest domini sobresurt la figura de Rafa Nadal, que acumula ni més ni menys que 14 tornejos del Grand Slam (9 Roland Garros, 2 Wimbledon, 2 Open USA i 1 Open d'Austràlia), 8 Trofeus Godó (consecutius des de 2005 a 2009 i des de 2011 a 2013), tres Copa Davis (Sevilla 2004 davant USA, Barcelona 2009 davant República Txeca i Sevilla 2011 davant Argentina) i una medalla d'or en els Jocs Olímpics de Pequín 2008.

El 2007, el Club va estrenar les seves noves pistes 6 i 7, fruit de l'esfondrament de les grades de la mítica pista talismà. L’RCTB-1899 va guanyar d'aquesta manera una pista pels socis i es va assegurar una pista central de major aforament, només amb grades portàtils, durant la celebració del Trofeu Conde de Godó. A finals de 2009, a més, va estrenar l’“Sports Center”, un edifici amb precioses vistes a l'entorn del club que a més acull les oficines i les dependències de Fisioteràpia.

Continuant amb la línia d’optimitzar les instal·lacions del Club, el febrer del 2014 es va estrenar el nou soterrani de la Casa Club. Així, es van crear noves dependències bàsiques pel bon funcionament intern de l’entitat, com ara uns vestidors i un menjador per al personal del Club, una sala de jocs infantil i uns lavabos. I tot just un any després, el març del 2015, els socis van gaudir de l’estrena oficial del nou poliesportiu cobert. L’espai intern guanyat a sota de la pista 19 va aportar, a banda de la pista principal, que tant serveix de pista de tennis com de futbol sala, tres pistes de mini-tennis, una sala d’emmagatzemament, uns vestuaris amb dutxes, una sala infantil i uns lavabos adaptats per persones amb problemes de mobilitat. A més, l’obra va suposar l’estrena de la nova pista 19 de superfície ràpida ‘Green Set’, i la recuperació de les pistes 17 i 18, de terra batuda.